×

Bota është një rrëmujë e vërtetë, por e ardhmja jonë është e ndritshme

“Jo gjithmonë bëhet më mirë.” “Ndonjëherë gjërat nuk përmirësohen.” “Ne nuk po jetojmë jetën më të mirë.” Është e vështirë të thuash fjali të tilla, sepse jemi mësuar me një qasje pozitive të menduarit për jetën. Nuk është e habitshme–jetojmë në një kohë ku shumë gjëra shkojnë mirë. Kemi kujdes të mire shëndetësor, bota nuk është përfshirë në ndonjë luftë botërore. Që nga Revolucione Industrial, jetëgjatësia është dyfishuar në shumë vende. Gjithsesi, edhe me këto zhvillime vërtet pozitive, nuk kemi gjetur një mënyrë për t’i dhënë fund vuajtjes. Vdekja na qëndron të gjithëve mbi kokë, sado të përpiqemi t’i japim...

Reflektim i krishterë për sëmundjet mendore

Miliona njerëz nëpër botë luftojnë me dhimbjen e diagnostikimit me sëmundje mendore. Unë jam këshillues biblik dhe kam ecur përkrah shumë njerëzve në rrugën e errët dhe të vështirë të këtyre problemeve. Nga distimia deri te çrregullimi i panikut, ka shumë pak vështirësi në përjetimet njerëzore që janë po aq të dhimbshme, izoluese dhe të ndërlikuara sa ato që kultura jonë i quan sëmundje mendore. Unë, bashkë me shumë të tjerë, po përpiqem ta përkushtoj jetën për të ndihmuar njerëzit të mposhtin frikën e këtyre diagnozave. Ka shumë sfida në mposhtjen e tyre. Njëra prej tyre është se kur përdorim...

4 Mënyra për të luftuar hidhërimin ndaj ‘qejfmbetjeve të vogla’ në martesë

Historia e Kalit të Trojës është mjaft e njohur. Për 10 vjet, luftëtarët e Greqisë së lashtë kishin rrethuar qytetin e Trojës, por mbrojtësit e palëkundur i rezistuan sulmeve të tyre. Më në fund, Greqia hoqi dorë nga përballja dhe luftimi në terren, dhe zgjodhi të përdorte mashtrimin. Ata ndërtuan një kalë të madh prej druri, futën një bandë sulmuesish në barkun e tij dhe u tërhoqën mbrapsht. Të bindur se kundërshtarët e tyre ishin dorëzuar dhe duke pasur një kureshtje të madhe rreth kalit, burrat trojanë e tërhoqën statujën e madhe në qytetin e tyre dhe shkuan të flenë....

T’i besosh Perëndisë kur dhimbja duket e pakuptimtë

Kam shkuar te një duzinë me doktorë gjatë dy dekadave të fundit. Për t’i bërë më të vlefshme këto takime mjekësore, një nga gjërat më ndihmuese që mund të bëj është të shënoj në një kalendar problemet e vazhdueshme shëndetësore. Shënoj në cilat ditë kam dhimbje koke, kur filluan, sa zgjatën dhe në cilën pjesë të kokës ishin. Për ta bërë shëndetin më lehtësisht për tu përfytyruar, ndonjëherë bëj vija diagonale në drejtkëndëshin e çdo dite në kalendar. Nëse kam migrenë në mëngjes ngjyros me të errët trekëndëshin e sipërm; nëse kam dhimbje në pasdite ose mbrëmje, ngjyros me të...

4 gjëra për të cilat duhet të luteni para se të hapni Biblën

Mund të filloj me një rrëfim ironik: Kam tendencën t’i injoroj artikujt mbi lutjen. Kjo do të thotë se, nëse vendos të largohesh nga ky artikull, unë nuk jam në pozitë për t’ju fajësuar. E kuptoj ndjesinë. Çfarë na mbetet të themi për temën? Rëndësia e lutjes nuk është një temë e re. Në fakt është “lajm i vjetër”. E dimë se ka rëndësi, edhe nëse nuk e kuptojmë si funksionon gjithçka. (Nëse Perëndia ka planifikuar gjithçka, po mendon ti me vete, përse t’i kërkojmë gjëra?) Edhe nëse nuk je aspak fetar, e di që ndjekësit e Jezusit luten. Ata...

More Resources

Sort By:
SHFAQ MË SHUMË
Po ngarkohet