×

2 mënyra për t’u rritur në aftësinë e të mësuarit

Ndonjëherë, është e lehtë të marrësh këshillë. Nëse shefi të thërret në zyrë dhe të thotë: “Kjo është mënyra se si të ngrihesh në dëtyrë në këtë kompani”, atëherë fillon dhe mban shënime. Kur shpërblimi është i dukshëm dhe burimi është autoritar dhe i besueshëm...

Si mund ta di që nuk po e çoj dëm jetën time?

Kohët e fundit, kam qënë duke studiuar jetët e disa misionarëve të njohur si John G. Paton, Amy Carmichael dhe Hudson Taylor. Është e vështirë të shikosh Carmichael, e cila shpëtonte fëmijët jetimë nga tempulli i prostitucionit në moshën time ose...

Si përpiqet Tim Keller të lutet pa pushim

Sikurse shumë besimtarë të tjerë, gjithmonë jam përpjekur të kem një kohë përkushtimi dhe lutjeje çdo mëngjes. Dhe si shumica e besimtarëve të tjerë, unë e kam parë të vështirë të jem i qëndrueshëm. Imagjinoni pak surprizën time kur arrita te një pjesë...

Më të lexuarat

Kërko nga materialet tona

Më të fundit

Thuaji jo panikut dhe ankthit

Me rritjen e rasteve të koronavirusit në Shqipëri dhe me karantinën e imponuar nga qeveria, shumë besimtarë pyesin veten se si t’i përgjigjen alarmit në rritje. Si duhet të mendojmë...

Qielli – Si arrita këtu

Pas disa vitesh përfshirjeje me ungjillin, kam mësuar diçka interesante në lidhje me jobesimtarët, edhe pse shumë prej tyre nuk ndihen rehat të diskutojnë rreth mëkatit, ekskluzivitetit të Krishtit, apo...

A do të shkojë gjithçka mirë në Itali?

Këtu në Itali, fëmijët e fqinjëve të mi më lanë mua dhe gruas time një dhuratë në prag të derës. Ishte vizatimi i një ylberi me fjalët: “Tutto andrà bene!” (“Gjithçka do të jetë në rregull!”). Ky është një sentiment i bukur, por viktimat e Italisë nga virusi korona...

Virusi korona dhe Krishti

“Shihni mirësinë dhe rreptësinë e Perëndisë.” Nuk ka shumë rëndësi se çfarë mendojmë për virusin korona, por ka rëndësi të përjetshme se çfarë mendon Perëndia. Ai nuk është i heshtur rreth asaj që mendon. Vështirë se gjen edhe një faqe të vetme në Bibël që...

Loading
Më shumë artikuj