×

Jo gjithçka është kotësi

“Kotësi e kotësive”, thotë Predikuesi: “Kotësi e kotësive; gjithçka është kotësi.” (Predikuesi 1:2-3) Kështu fillojnë reflektimet e Predikuesit (Qohelet), shpesh i përkthyer ndryshe si Mësues (NIV) ose Predikues (ESV), megjithëse fjala në hebraisht Qohelet nuk ka asnjë nga këto dy kuptime, por do të thotë mbledhës i thënieve. Më poshtë do të flasim për kuptimin e këtij emri, por së pari do të shpjegojmë domethënien e përfundimit që Predikuesi ka arritur, se gjithçka është kotësi. Për të kuptuar siç duhet librin e Predikuesit është thelbësore të kuptojmë se në të ka dy folës me mesazhe të veçuara dhe jo vetëm...

Kur teologjia Puritane ndihmoi në zhvillimin e imunologjisë

Në vitin 1721, një virus shumë i rrezikshëm goditi Bostonin. Virusi variola, e cila zakonisht quhet lija, nuk ishte virus i ri. Përshkrimet më të hershme të shkruara rreth tij vijnë nga Kina, në shekullin e katërt. Përqindja e vdekjeve nga lija ishte pothuaj 30 përqind (për krahasim, përqindja e vdekjeve sipas CDC (Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve) për COVID-19 është rreth 5.7 përqind). Lija ishte përbindësh. Mposhtja e lisë filloi kur dy pastorë puritanë po hetonin nëse Perëndia kishte siguruar një zgjidhje për virusin në natyrë. Kështu, përballë kësaj epidemie, shumë puritanë filluan të eksperimentonin me injektimet, eksperimente këto...

Ungjilli varet nga një Perëndi, i cili nuk varet prej teje

Ndonjëherë njerëzit mendojnë se Perëndia i krijoi qeniet njerëzore për shkak se ishte i vetmuar dhe kishte nevojë për shoqëri me persona të tjerë. Nëse kjo do ishte e vërtetë, sigurisht që do të nënkuptonte se Perëndia nuk është plotësisht i pavarur prej krijimit. Do të thoshte se Perëndia do kishte nevojë të krijonte persona, në mënyrë që të ishte plotësisht i lumtur dhe plotësisht i përmbushur me ekzistencën e Tij personale.. — Wayne Grudem Vëzhgimi i Grudem ofron një pamje depërtuese për mënyrën se si shumë të krishterë mendojnë për Perëndinë. Megjithatë, a është kjo, ajo çfarë na mëson...

Çfarë është ky libër?

Një paragraf i bukur gjendet te hyrja e çdo Bible të prodhuar nga shoqata e jashtëzakonshme Gideons International: Bibla përmban mendjen e Perëndisë, gjendjen e njeriut, udhën e shpëtimit, humbjen e mëkatarëve dhe lumturinë e besimtarëve. Doktrina është e shenjtë, porositë e saj janë detyruese, historitë e saj janë të vërteta dhe vendimet e saj janë të pandryshueshme. Lexojeni për të qenë të urtë, besojeni për të qenë të sigurt, praktikojeni për të qenë të shenjtë. Bibla përmban dritë për t’ju drejtuar, ushqim për t’ju mbështetur dhe ngushëllim për t’ju dhënë zemër. Bibla është harta e udhëtarit, shkopi i shtegtarit,...

Pse ringjallja ndryshon gjithçka

A ka rëndësi ringjallja e Krishtit? A sjell vërtet ndonjë ndryshim? Apostulli Pal sigurisht që e mendonte në atë mënyrë. Kur iu shkroi korintasve, Pali u përball me lajmin tronditës se disa në Korint mohonin ringjalljen e ardhme të trupit. Një pikëpamje e tillë ishte përqafuar nga shumë njerëz në botën greko-romake. Vdekja ishte fundi për ta. Në fakt që nga shekulli i parë nuk kanë ndryshuar shumë gjëra. E njëjta pikëpamje mbahet edhe sot nga skeptikët e besimit. Gjithsesi, më tronditëse ishte se në kohën e Palit ishin disa të krishterë që pranonin ringjalljen trupore të Jezusit, por mohonin...

More Resources

Sort By:
SHFAQ MË SHUMË
Po ngarkohet