×

E dashur grua pastori, ulu dhe ha

I kam dobësi në zemër gratë e pastorëve; mbase ngaqë jam vetë një e tillë. Kur flas me gra të tjera apo kur has materiale në internet, kam vërejtur diçka të përbashkët: përleshja. Ti mund të kesh parë, e madje të kesh përfituar nga artikuj me tituj si: Pesë gjëra që mundojnë çdo grua pastori. Shtatë pritshmëri të paarritshme për gruan e pastorit. Dhjetë gjëra që gruaja e pastorit dëshiron që ju të dini. Titujt i shpika vetë, por artikuj të tillë shoh shpesh. Shkruhen sepse është e vërtetë që: gratë e pastorëve ndihen shpesh të mbingarkuara, të pakualifikuara dhe...

Si mundet tërheqja e detyruar ta çojë përpara misionin

VEPRAT 29: KISHAT MBJELLIN KISHA Shumë gjëra kanë ndryshuar! Madje me shpejtësi të madhe. Shumicës prej nesh na është dashur të bëjmë përshtatje të pazakonta me punën, udhëtimet, adhurimin (ndaj Zotit), financat dhe marrëdhëniet sociale. Për shkak të zhvillimit të ngjarjeve prej COVID-19 përreth globit, thirrja e njëzëshme ka qenë të tërhiqemi përkohësisht nga jeta me të cilën tashmë jemi mësuar. Vetëm para disa vitesh, libri The Benedict Option [Opsioni Benedikt] i Rod Dreher, shkaktoi një trazim në kishën perëndimore duke bërë thirrje për një tërheqje strategjike, për të rindërtuar një kundër-kulturë të thellë dhe të përkushtuar brenda kishës, e...

A do të shkojë gjithçka mirë në Itali?

Këtu në Itali, fëmijët e fqinjëve të mi më lanë mua dhe gruas time një dhuratë në prag të derës. Ishte vizatimi i një ylberi me fjalët: “Tutto andrà bene!” (“Gjithçka do të jetë në rregull!”). Ky është një sentiment i bukur, por viktimat e Italisë nga virusi korona...

Mposhte pengesën e “Unë-it” në kishëmbjellje

“Kishëmbjellja është punë e vështirë.” E dëgjoja shpesh këtë frazë, para se të fillonim kishëmbjelljen tonë. Rashë dakord dhe u përgatita për sfidat duke lexuar libra dhe duke folur me pastorë të tjerë. Pastaj e mbollëm kishën dhe thashë me vete...

More Resources

Sort By:
SHFAQ MË SHUMË
Po ngarkohet